US Citizenship Test Question Answers 2023 [UPDATED]

US Citizenship Test Question Answers 2023 [UPDATED]. Some answers may change because of elections or appointments on the naturalization test. As you study for the test, you know the most current answers to these questions. Answer these questions with the name of the official serving at the time of your eligibility interview with USCIS. The USCIS Officer will not accept an incorrect answer.

The 100 civics (history and government) questions and answers for the naturalization test are listed below. The civics test is an oral test and the USCIS Officer will ask the applicant up to 10 of the 100 civics questions. An applicant must answer 6 out of 10 questions correctly to pass the civics portion of the naturalization test.

US Citizenship Test Question Answers 2023 [UPDATED]

US Citizenship Test Question Answers 2023 [UPDATED]

Name of the Exam US Citizenship Test Question Answers
Country USA
Exam Type Naturalization Test 2023
Time Duration N/A
Number of Question 128
Question Type Sample Questions Answers
Free Printable PDF Coming Soon!

US Citizenship Test Question Answers 2023 [UPDATED]

Read each question carefully. Then write your answer to the question as a complete sentence.

1. How many stars were on the first American flag?

Show Answers
 Answers: There were 13 stars on the first American flag.
2. What do the stars on the flag represent?

Show Answers
 Answers: The stars represent the states in the Union.
3. How many stars are on the American flag today?

Show Answers
 Answers: There are 50 stars on the flag today.
4. What color are the stripes on the flag?

Show Answers
 Answers: The stripes are red and white.
5. Who sewed the first American flag according to legend?

Show Answers
 Answers:People believe that Betsy Ross sewed the first American flag. 
6. What is the capital of the United States?

Show Answers
 Answers: The capital of the United States is Washington, D.C
7. What does D.C. in Washington, D.C., mean?

Show Answers
 Answers: D.C. means District of Columbia.
8. How many states are in the Union?

Show Answers
 Answers:. There are 50 states in the Union. 
9. What is celebrated on July 4?

Show Answers
 Answers:Independence Day is celebrated on July 4 
10. What great river divides the United States from north to south?

Show Answers
 Answers: The Mississippi divides the United States from north to south.
11. What was the Boston Tea Party?

Show Answers
 Answers: The Boston Tea Party was a protest against the tax on tea.
12. What happened on July 4, 1776?

Show Answers
 Answers: The Declaration of Independence was introduced on July 4, 1776.
13. Who was the first President of the United States?

Show Answers
 Answers: George Washington was the first President of the United States.
14. Who is the President of the United States today?

Show Answers
 Answers: Joseph Robinette Biden Jr.
15. Who is the Vice President of the United States today?

Show Answers
 Answers: Kamala Harris
16. What is the Electoral College?

Show Answers
 Answers: . The Electoral College is the gathering where the states’ Electoral votes are counted.
17. What is the Oval Office?

Show Answers
 Answers: The Oval Office is the President’s office.
18. What is the name of the mansion in which the President lives?

Show Answers
 Answers: The President lives in the White House.
19. What document describes the American government?

Show Answers
 Answers: The Constitution describes the American government.
20. What is a change to the Constitution called?

Show Answers
 Answers: A change to the Constitution is an amendment.
21. Over what major issue was the Civil War fought?

Show Answers
 Answers: The Civil War was fought over slavery
22. Which branch of government makes the laws?

Show Answers
 Answers: The Legislative branch makes the laws.
23. What does an amendment do to the Constitution?

Show Answers
 Answers:An amendment makes a change to the Constitution 
24. How many amendments to the Constitution have there been?

Show Answers
 Answers: There have been 27 amendments to the Constitution.
25. Where is the West Wing?

Show Answers
 Answers: The West Wing is in the White House.
26. Which branch of government carries out our laws?

Show Answers
 Answers: The Executive branch carries out the laws.

27. What does the President’s cabinet do?

Show Answers
 Answers: The cabinet advises the President.
28. What two chambers make up Congress?

Show Answers
 Answers:Congress is made up of the House of Representatives and the Senate. 
29. How long is a senator’s term?

Show Answers
 Answers: A senator’s term is six years.
30. How many senators are there?

Show Answers
 Answers: There are 100 senators.
31. Who are the senators from your state?

Show Answers
 Answers: Learn the senators from your state.
32. What is a bill?

Show Answers
 Answers: A bill is a proposal for a new law. 
33. How many representatives are there in the House?

Show Answers
 Answers: There are 435 representatives in the House.
34. For how many years is a representative to the House elected?

Show Answers
 Answers:A representative is elected for two years. 
35. What branch of government does the President head?

Show Answers
 Answers: The President heads the Executive Branch.
36. What does the Judicial Branch of government do?

Show Answers
 Answers: The Judicial Branch decides whether laws are constitutional.
37. What is the highest court in the land?

Show Answers
 Answers:The Supreme Court is the highest court in the land. 
38. What is the supreme law of the land?

Show Answers
 Answers:The Constitution is the supreme law of the land. 
39. What is the Bill of Rights?

Show Answers
 Answers: The Bill of Rights is the first 10 amendments to the Constitution.
40. What is the capital of your state?

Show Answers
 Answers: Learn the capital of your state.
41. Who is the governor of your state?

Show Answers
 Answers: Learn the name of the governor of your state.
42. Who becomes President if the President and the Vice President die?

Show Answers
 Answers: If the President and the Vice President die, the Speaker of the House becomes president.
43. Who is the Chief Justice of the Supreme Court?

Show Answers
 Answers: William Rehnquist is the Chief Justice of the Supreme Court.
44. Who is President of the Senate?

Show Answers
 Answers: The Vice President is the President of the Senate.
45. What is Patrick Henry famous for saying?

Show Answers
 Answers: Patrick Henry said, “Give me liberty or give me death.”
46. Who were our enemies in World War II?

Show Answers
 Answers: Our enemies in World War II were Germany, Italy, and Japan.
47. Which state was the last to join the Union?

Show Answers
 Answers: Hawaii was the last to join the Union
48. For how many terms can a president serve?

Show Answers
 Answers: A president can serve for two terms.
49. What happened to Martin Luther King, Jr., in 1968?

Show Answers
 Answers: He was assassinated.
50. In what year did men land on the moon?

Show Answers
 Answers: Men landed on the moon in 1969.
51. Where must a person be born to become president?

Show Answers
 Answers: A person must be born in the United States to become President.
52. What is the largest state in the Union?

Show Answers
 Answers: Alaska is the largest state in the Union.
53. What is the smallest state in the Union?

Show Answers
 Answers:The smallest state is Rhode Island.  
54. How many Supreme Court justices are there?

Show Answers
 Answers: There are nine Supreme Court justices.
55. What ocean borders the United States in the east?

Show Answers
 Answers: The Atlantic borders the United States in the east.
56. What is the chief executive of a state government called?

Show Answers
 Answers: The chief executive of a state is the governor. 
57. What is the chief executive of a city government called?

Show Answers
 Answers: The chief executive of a city is the mayor.
58. What did the Pilgrims celebrate with the Native Americans?

Show Answers
 Answers: They celebrated the first Thanksgiving with the Native Americans.
59. Who was the major writer of the Declaration of Independence?

Show Answers
 Answers: Thomas Jefferson was the major writer of the Declaration of Independence.
60. What is the introduction of the Constitution called?

Show Answers
 Answers: The introduction to the Constitution is the Preamble.
61. From what colony did Washington and Jefferson come?

Show Answers
 Answers: They came from Virginia.
62. What is the national anthem of the United States?

Show Answers
 Answers: The national anthem is The Star Spangled Banner.
63. Who wrote the words to the national anthem?

Show Answers
 Answers: Francis Scott Key wrote the words to the national anthem.
64. Where will you find the right of “freedom of speech”?

Show Answers
 Answers: The right of “freedom of speech” is found in the Bill of Rights.
65. What country borders the United States in the south?

Show Answers
 Answers: Mexico borders the United States in the south.
66. What country borders the United States in the north?

Show Answers
 Answers: Canada borders the United States in the north.
67. Which court is the highest in the United States?

Show Answers
 Answers: The Supreme Court is the highest in the land.
68. Who was president during the Civil War?

Show Answers
 Answers:Abraham Lincoln was President during the Civil War 
69. What did the Emancipation Proclamation do?

Show Answers
 Answers: It freed the slaves.
70. What is Mount Vernon?

Show Answers
 Answers: . Mount Vernon was Washington’s home in Virginia.
71. Who is called the Father of Our Country?

Show Answers
 Answers: George Washington is called the Father of Our Country.
72. What benefit does a person get from American citizenship?

Show Answers
 Answers:American citizenship gives someone the right to vote. 
73. Who helped the Pilgrims?

Show Answers
 Answers: Native Americans helped the Pilgrims
74. Where did the Pilgrims’ ship land in the New World?

Show Answers
 Answers: The Pilgrims landed at Plymouth Rock.
75. What were the original 13 states called before the Revolutionary War?

Show Answers
 Answers:Before the Revolutionary War, they were British colonies. 
76. Where do you find the right of “freedom of the press”?

Show Answers
 Answers: The right of “freedom of the press” is in the Bill of Rights.
77. Who has the power to declare war?

Show Answers
 Answers: Congress has the power to declare war.
78. What is it called if the President refuses to sign a bill into law?

Show Answers
 Answers: If the President refuses to sign a bill, it is a veto.
79. How did Abraham Lincoln die?

Show Answers
 Answers: Abraham Lincoln was assassinated.
80. Which president ordered the building of the Transcontinental Railroad?

Show Answers
 Answers: Abraham Lincoln ordered the building of the Transcontinental Railroad
81. What did Thomas Edison invent?

Show Answers
 Answers: Edison invented the electric light bulb.
82. How did the cotton gin help cotton planters?

Show Answers
 Answers: The cotton gin doubled the cotton yield.
83. Where does Congress meet?

Show Answers
 Answers: Congress meets in the Capitol.
84. What is an amendment?

Show Answers
 Answers: An amendment is a change to the Constitution.
85. Who is the commander-in-chief of the armed forces?

Show Answers
 Answers: The President is the commander-in-chief.
86. Who cannot become President of the United States?

Show Answers
 Answers: A person born outside the United States cannot become president.
87. Where can you find the right of “freedom of religion”?

Show Answers
 Answers: The right of “freedom of religion” is in the Bill of Rights. 
88. Who meets in the U.S. Capitol?

Show Answers
 Answers: Congress meets in the Capitol.
89. What is a war president?

Show Answers
 Answers: A war president is one who serves as president during wartime.
90. Whose official home is the White House?

Show Answers
 Answers: The White House is the home of the President.
91. Where do you find the right of “freedom of assembly”?

Show Answers
 Answers: The right of “freedom of assembly” is in the Bill of Rights.
92. What is the President’s office called?

Show Answers
 Answers: The President’s office is the Oval Office.
93. Who becomes President if the President dies?

Show Answers
 Answers: If the President dies, the Vice President becomes president.
94. Who was the first commander-in-chief of the American military?

Show Answers
 Answers: Washington was the first commander-in-chief.
95. In what month are presidential elections held?

Show Answers
 Answers: Presidential elections are held in November.
96. What occupation did most Americans have during colonial times?

Show Answers
 Answers:Most Americans were farmers. 
97. How many times can a senator be reelected?

Show Answers
 Answers: A senator can be reelected innumerable times.
98. How many times can a representative be reelected?

Show Answers
 Answers: A representative can be reelected innumerable times.
99. What are the two major political parties in America?

Show Answers
 Answers: The two major parties are the Democrats and the Republicans.
100. What two regions fought during the Civil War?
Show Answers
 Answers: The North fought against the South during the Civil War.